12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği ve bütün ümitlerin neredeyse tükendiği bir dönemde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bir kahramanlık destanıdır.

Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek Kurtuluş Savaşı'yla yapılan mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir.

Bağımsızlık savaşında hayatlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize ve bütün kahramanlarımıza karşı en büyük borcumuz, aziz milletimizin yaşadığı o zor günleri  unutmamak; bu ülkenin bağımsızlığına, mili ve manevi değerlerine daima sahip çıkmaktır.

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri bu duygu ve düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Milli Mücadelenin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

Programda emeği gecen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz..

20.03.2023 452

20-03-202320-03-202320-03-202320-03-202320-03-202320-03-2023