BİLİM DOLU GÜNLER  BİLİM ŞENLİĞİ

BİLİM DOLU GÜNLER BİLİM ŞENLİĞİ

Proje ile farklı yaş ve eğitim düzeyindeki ( okul öncesi ,ilkokul, ortaokul, lise ,üniversite ) öğrenciler ,öğretmenler ve diğer katılımcılarla bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilgilerin ulaştırılmasını ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK tarafından 8. düzenlenen’ Bilim Şenlikleri Programları  kapsamında kabul edilen ‘Bilim Dolu Günler’ Bilim Şenliğimiz Ağrı ilinde 4007 kapsamında kabul edilen 2. proje olup ikinci kez gerçekleştirilecektir. 30-31 Mayıs ve 1-2 Haziran 2023 tarihlerinde henüz açılan Bilim Merkezimizde 09.00-16.00 saatleri arasında uzman kişilerin rehberliğinde birbirinden farklı keyifli bilimsel aktiviteler dört (4 ) gün boyunca öğrenciler ve diğer katılımcılarca uzmanlar eşliğinde uygulamalı olarak yapılacaktır.

İlimizde projemiz ile bilimi, bilim insanını sevdirmek ,bilime merak uyandırmak , bilimin herkesçe yapılabilirliğini ve her an her yerde ulaşılabilirliğini göstermek istenmektedir.

Bu heyecanla çıktığımız yolda 28 Atölye , 100 Bilimsel Etkinlik , 4 Söyleşi , 5 Sergi ve 3 Yarışma yapılacaktır.

Bilim Şenliğinde Yer Alan Atölyelerimiz :

Kodla Oyna , Yaratıcı Yazarlığa İlk Adım , Sorgulayan Zihinler Atölyesi ,Farkındalık Atölyesi ,Çöz ,Oyna ve Eğlen Atölyesi , Sen Tasarla Atölyesi, 3D Kalem ile Dene Atölyesi , Ritim Atölyesi ,Aziz Sancar Atölyesi ,Bir Varmış Bir Yokmuş Atölyesi ,Dönüşümlü Renklen Atölyesi, Elektrik Cızırtısı Atölyesi ,Dene Bakalım Atölyesi, Şaşırtan Deneyler Atölyesi ,Eğlenceli Matematik Atölyesi ,Şekillenen Kağıtlar Atölyesi ,Dijital Okul Atölyesi , Tarımda Bilim Atölyesi , Sanat Atölyesi , Mimar Sinan Atölyesi ,Takım Çalışması Atölyesi ,Canlılar Atölyesi ,Bilim ve Değerlerimiz Atölyesi , Yaratıcı Drama Atölyesi , Uzay Tiyatrosu Atölyesi ,Robotik Kodlama Atölyesi , Sanal Gerçeklik ve Fen Deneyleri Atölyesi , Yeşil Ekran Teknolojileri Atölyesi

Projeye Ağrı Valiliği , Ağrı Belediyesi , Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü , İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Kızılay destek vermektedir.

Kaynak:https://www.agribilimdolugunlersenligi.com

Bu şenliğe okulumuz "Oyun Kutusu" projesiyle katılmıştır.Projede  Berat Kesken ve Adem Tekin adlı öğrencilerimiz görev alırken , projenin danışmalığını okulumuz bilişim öğretmeni İsmail ÇAKIR yapmıştır.

Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

05.06.2023 157

05-06-202305-06-202305-06-202305-06-202305-06-202305-06-202305-06-202305-06-202305-06-2023